Gombás rizottó hozzávalók:

40 dkg rizs

40 dkg Champignon gomba

2 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

2 evőkanál olaj

1 db erőspaprika

2,5 dl húsleves/erőleves

1 kávéskanál petrezselyem

10 dkg reszelt sajt

só, bors

Gombás rizottó elkészítése:

A vaj egyik felében fonnyasszuk meg a hagymát, fokhagymát és az erőspaprikát. Adjuk hozzá a tisztára mosott, felszeletelt gombát, keverjük össze, majd adjuk hozzá a rizst. 6-7 perc múlva adjuk hozzá a forró húslevest.

Közepes tűznél főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Amikor megfőtt, közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá a maradék vajat, a sajtot és a petrezselymet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc