Burgonyafánk hozzávalók:

25 dkg főtt burgonya

25 dkg liszt

2 tojássárgája

só ízlés szerint

1 dl langyos tej

2 dkg éleszto

5 dkg vaj

étolaj a kisütéshez

Burgonyafánk elkészítése:

A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a sót és a tejben felfuttatott élesztot és a vajat. Az egészet összedolgozzuk és egy órát kelesztjük.

Újjnyi vastagságúra sodorjuk és 5-6 cm átméroju szaggatóval kiszaggatjuk.

Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Papír szalvétára szedjük, hogy az olaj lecsöpögjön róla.

Főételként lekvárral tálalhatjuk, de akkor meghintjük porcukorral.Köretként vadashoz, vadételekhez ajánljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc