Dalmát csirkemáj-saláta hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej saláta
10 dkg gomba
20 dkg vöröshagyma
15 dkg paradicsompüré
olaj ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
cukor ízlés szerint
só ízlés szerint
szemesbors ízlés szerint
Dalmát csirkemáj-saláta elkészítése:
A csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd kihűtjük. A gombát felszeleteljük, és kevés sós vízben megfőzzük.
A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a paradicsompürét, egy kevés gombalével felengedjük, megfűszerezzük.
Beletesszük a csirkemájat, és néhány percig forraljuk. Kivesszük a babérlevelet, és a májat a mártásban hagyjuk kihűlni, majd behűtjük.
Salátalevélre rendezve, gombaszeletekkel díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás