Csirkés spagettisaláta hozzávalók:

25 dkg spagetti

2 szál sárgarépa

20 dkg grillezett csirkemell

20 dkg kínai kel

1 cikk zellergumó

20 dkg kígyóuborka

3 ek borecet

1 csipet cukor

pici fehér bors

1 teáskanál szójaszósz

3 evőkanál Szezámolaj

2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma

Csirkés spagettisaláta elkészítése:

A spagettit darabokra törjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percig forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.

A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk.

Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magját kikaparjuk, és felszeleteljük.

A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is.

A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélohagymával megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc