Ananászos-sonkás rizssaláta hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg hosszúszemű rizs

só, őrölt fehér bors

1-1 piros és zöld húsú paprika

1 kis fej fodros saláta

2-3 szál újhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

10 dkg sonka

10 dkg ananászbefőtt

150 g majonéz

1,5 dl natúr joghurt

1 evőkanál citromlé

1 citrom

Ananászos-sonkás rizssaláta elkészítése:

A rizst enyhén sós vízben-ügyelve arra, hogy szét ne főjön-puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk és falatnyi darabkákra tépkedjük.

Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt, rézsútosan felkarikázzuk.

A petrezselymet leöblítjük és néhány levélke kivételével finomra aprózzuk.

A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk.

A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehér borssal, végül a petrezselyemmel. A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük és a salátaágy tetejére halmozzuk.

Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.

Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc