Édes-savanyú mártás hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
3 evőkanál cukor
3 evőkanál borecet
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál narancslé
3 evőkanál konyak
4 kiskanál kukoricaliszt
1 chilipaprika izlés szerint
Édes-savanyú mártás elkészítése:
Forró olajon piríts kevés gyömbért, pár gerezd szeletelt fokhagymát, és két szál apróra vágott újhagymát.
Öntsd hozzá az alábbi keveréket (mindenbőlugyanannyi kell, mondjuk három evőkanál): cukor, borecet, ketchup, szójaszósz, narancslé, konyak, (vagy vörös rum).
Amíg egyet rottyan, kevés langyos vízben keverj el négy kávéskanál kukoricalisztet, öntsd a mártáshoz, és folytonosan keverve addig főzd, míg szépen elsímul.
Ha csípősen akarod, morzsolj el benne két kisebb chilipaprikát is.
Hűtőben eltartható, (azért forrósítsd fel, ha újra előveszed), szinte bármivel fogyasztható (hal, brokkoli stb.).
0 hozzászólás