Gombás mártás húsokhoz hozzávalók:

3 evőkanál vaj

0,5 kg szeletelt champignon gomba

2 fej finomra vágott hagyma

2 szál finomra vágott petrezselyem

1 kiskanál szurokfu

1 pohár száraz fehérbor

1,5 pohár marhahúslé

2 evőkanál sűrített paradicsom

1,5 evőkanál kukoricaliszt

3 evőkanál hidegvíz

3 evőkanál zsíros tejföl

bors

Gombás mártás húsokhoz elkészítése:

Egy nagy serpenyoben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurokfüvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.

Ráöntjük a bort, igy nagy lángon 4 percig fozzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig fozzük.

Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vizzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig fozzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is.

Húsokkal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc