Ribizli mártás sertéshúshoz hozzávalók:
50 dkg ribizli
3 fej lilahagyma
5 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál balzsamecet
20 dkg barna cukor
1 cm gyömbér
8 db szeme bors
só
Ribizli mártás sertéshúshoz elkészítése:
Egy lábasban lassanként forraljuk össze a megtisztított, megmosott, megszárított ribizlit, a hagymát, az ecetet, a cukrot és a gyömbért.
Kevergessük állandóan, míg a cukor el nem olvad.
Izlés szerint sót és az összetört feketeborsot hozzáadjuk.
Ezután fedővel letakarva, nagyon alacson lángon (ha szükséges esetleg lángelosztót alátéve) kb. 40 percig főzzük, amíg egy sűrű szószt nem kapunk. Vigyázzunk, le ne égjen, ezért időnként keverjük meg.
Elkészülés után tegyük előre sterilizált száraz befőttesüvegbe és hagyjuk kihűlni.
Hűtőben tartandó. Kinyitás után a hűtőben néhány hétig eltartható.
A ribizli mártás különösen finom szűzpecsenyével, sűlt naturszelettel, sült sertéskarajjal.
0 hozzászólás