Boros tokány hozzávalók:

60 dkg marhalábszár

1 nagy fej vöröshagyma

4 dkg zsír vagy olaj

10 dkg füstölt szalonna

1 zöldpaprika

1 dl száraz fehérbor

1 paradicsom

1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

babérlevél

őrölt bors

pár csepp ecet

csipet cukor

Boros tokány elkészítése:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük, majd a pörcöt félrerakjuk. A zsírját leszűrjük, a többi zsiradékhoz öntjük és ebben fonnyasztjuk meg a felkockázott vöröshagymát.

A húst kockákra vágjuk, beletesszük a hagymás zsiradékba, megsózzuk. Gyakori kevergetés közben átsütjük, majd vízzel felengedjük, s a pörkölthöz hasonlóan kevés lében pároljuk.

Ekkor már hozzáadhatjuk a szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, babérlevelet, egy késhegynyi őrölt borsot, a fehér bort. Jól lefedve puhára pároljuk, majd levesszük a fedőt és zsírjára sütjük.

Ezután megszórjuk a liszttel, kissé megpirítjuk, beleöntjük a tejfölt és annyi vizet adunk hozzá, hogy mártás sürüségű legyen.

Pár csepp ecettel, csipetnyi cukorral fűszerezzük, hozzáadjuk a pörcöt és forralunk egyet rajta.(Kockázhatunk bele kb.2 db csemegeuborkát, és akkor elhagyható az ecet és cukor.)

A boros tokány fogyasztható tésztával vagy rizzsel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc