Brassói rakott káposzta hozzávalók:

75 dkg savanyúkáposzta

50 dkg sertéslapocka

1 csokor kapor

1 dl ketchup

só, bors

csombor

3 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

kevés olaj

Brassói rakott káposzta elkészítése:

Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyúkáposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral megszórunk.

Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk. Szintén sózzuk, borsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot.

Erre szintén káposzta kerül és addig rétegezzük amíg a hozzávalók elfogynak. A maradék ketchupot elkevejük a 3 dl tejföllel és a tetejére öntjük.

Ezt 2 óráig forró előmelegített sütőben sütjük.

A brassói rakott káposzta fogyasztható köret mellé vagy magában.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 130 perc