Burgonya hajó hozzávalók:
4 nagyobb burgonya
40 dkg darált sertéshús
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
10 dkg trapista sajt
1 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt bors
Burgonya hajó elkészítése:
A burgonyát héjában, egészben megfozzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne fojjön szét.) Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és a kis kockákra vágott gombát.
Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítjük.
Beletesszük a darált húst, a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.
Ha a burgonya megfőtt, akkor lehúzzuk a héját, kettévágjuk hosszában, a belsejét óvatosan kikaparjuk, és a kikapart belsejét hozzákeverjük a húshoz.
Betöltjük a burgonyákat, tejföllel meglocsoljuk és meghintjük reszelt sajttal.
Tepsibe tesszük és tálalás előtt megsütjük.
Nem kell sok sütés, addig kell sütni, amíg a sajt ropogós nem lesz.
A burgonya hajó önálló ételként fogyasztható.
0 hozzászólás