Burgonya hajó hozzávalók:

4 nagyobb burgonya

40 dkg darált sertéshús

5 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

5 dkg gomba

10 dkg zöldborsó

2 dl tejföl

10 dkg trapista sajt

1 csomó petrezselyemzöld

só, őrölt bors

Burgonya hajó elkészítése:

A burgonyát héjában, egészben megfozzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne fojjön szét.) Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és a kis kockákra vágott gombát.

Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítjük.

Beletesszük a darált húst, a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.

Ha a burgonya megfőtt, akkor lehúzzuk a héját, kettévágjuk hosszában, a belsejét óvatosan kikaparjuk, és a kikapart belsejét hozzákeverjük a húshoz.

Betöltjük a burgonyákat, tejföllel meglocsoljuk és meghintjük reszelt sajttal.

Tepsibe tesszük és tálalás előtt megsütjük.

Nem kell sok sütés, addig kell sütni, amíg a sajt ropogós nem lesz.

A burgonya hajó önálló ételként fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc