Burgonyafelfújt káposztával hozzávalók:

5-6 személyre

80 dkg nyers burgonya

30 dkg főtt burgonya

1 tojás

1-2 evőkanál liszt

40 dkg káposzta

1 kis fej vöröshagyma

zsír

bors, só

Burgonyafelfújt káposztával elkészítése:

A nyers krumplit hámozd meg, reszeld le, a levét nyomkodt ki, szűrőben csurgasd le. Add hozzá a lisztet, az áttört főtt krumplit, az elhabart tojást, sózd és borsozd.

Kevés zsíron párold meg az apróra vágott hagymát és a szálakra vágott káposztát, ezt is sózd és borsozd.

Egy kizsírozott tepsibe terítsd el a krumpli felét, arra a káposztát, majd a krumplimassza maradékát.

A tetejét szurkáld meg villával, locsold meg egy kanál zsírral, majd közepes tűznél – előbb lefedve, majd kitakarva – süsd pirosra a sütőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc