Kókuszmártásos búzadarás lepény hozzávalók:

Lepény

2 csésze búzadara

2 csésze joghurt

1 csésze csemege kukorica

1 csésze aprított fejeskáposzta

2 db nagy, apróra vágott zöld chili

1 teáskanálnyi szódabikarbóna

4 teáskanálnyi olaj

Díszítés

reszelt répa

vagy korianderlevelek

vagy kókuszreszelék

vagy petrezselyem

Mártás

1 csésze szárított kókuszreszelék

1 csésze joghurt

1 csésze földimogyoró

2 db aprított zöld chili

2 teáskanálnyi citromlé

1 teáskanálnyi cukor

víz

Kókuszmártásos búzadarás lepény elkészítése:

Összekeverjük a búzadarát, a sót, a kukoricát, a káposztát, a zöld chilit és a szódabikarbónát.

Annyi joghurtot keverünk hozzá, hogy masszaszerű keveréket kapjunk. (Addig keverjük, amíg a keverőkanálról könnyen le nem válik.)

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a közepére egy evőkanálnyi masszát teszünk (ha nem elég folyós, a kanállal szétterítjük).

A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kész, kókuszreszelékkel, reszelt répával, petrezselyemmel vagy korianderlevéllel díszítjük.

A mártás hozzávalóit összeturmixoljuk (annyi vizet hozzáadva, hogy sűrű mártást kapjunk), s ezt adjuk a lepények mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc