Kókuszmártásos búzadarás lepény hozzávalók:
Lepény
2 csésze búzadara
2 csésze joghurt
1 csésze csemege kukorica
1 csésze aprított fejeskáposzta
2 db nagy, apróra vágott zöld chili
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
4 teáskanálnyi olaj
só
Díszítés
reszelt répa
vagy korianderlevelek
vagy kókuszreszelék
vagy petrezselyem
Mártás
1 csésze szárított kókuszreszelék
1 csésze joghurt
1 csésze földimogyoró
2 db aprított zöld chili
2 teáskanálnyi citromlé
1 teáskanálnyi cukor
só
víz
Kókuszmártásos búzadarás lepény elkészítése:
Összekeverjük a búzadarát, a sót, a kukoricát, a káposztát, a zöld chilit és a szódabikarbónát.
Annyi joghurtot keverünk hozzá, hogy masszaszerű keveréket kapjunk. (Addig keverjük, amíg a keverőkanálról könnyen le nem válik.)
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a közepére egy evőkanálnyi masszát teszünk (ha nem elég folyós, a kanállal szétterítjük).
A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kész, kókuszreszelékkel, reszelt répával, petrezselyemmel vagy korianderlevéllel díszítjük.
A mártás hozzávalóit összeturmixoljuk (annyi vizet hozzáadva, hogy sűrű mártást kapjunk), s ezt adjuk a lepények mellé.
0 hozzászólás