Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél hozzávalók:

4 személyre:

1 nagy fej káposzta

2-3 evőkanálnyi vaj

1-2 evőkanálnyi cukorszirup

Töltelék

0,5 dl fényezett rizs

2 dl húsalaplé

30 dkg darált hús

apróra vágott káposzta

1 dl tejszín

1 tojás

fehérbors

Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél elkészítése:

A rizst a húsalaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet leveleire szedjük.

A nagyobb leveleket félretesszük a töltéshez. A vastag részeket levágjuk, a kis leveleket apróra vágjuk a töltelékhez.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A káposzta főzővizével szükség szerint hígítjuk a tölteléket. A levelekre kanállal rászedjük a tölteléket, kis tekercseket formázunk, amelyeket tojásfehérjével rögzítünk.

Kicsi, lapos tekercseket kell kapnunk. A tekercseket serpenyőben vajon megsütjük, majd sütőedénybe helyezzük.

Cukorsziruppal meglocsoljuk és 175 fokon kb. másfél órát sütjük.

Egyszer megfordítjuk a tekercseket és szükség esetén főzővizet öntünk alájuk.

Tálalásnál tejszínnel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc