Hajdúkáposzta hozzávalók:
4-6 személyre:
50 dkg füstölt disznóhús
25 dkg füstölt kolbász
75 dkg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
10 dkg zsiradék
pirospaprika
köménymag
só
Hajdúkáposzta elkészítése:
Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára.
A másik hagymából egy kis pirospaprikával és zsiradékkal készíts pörköltlevet, s abban párold meg az ujjnyi kockákra vágott füstölthúst.
Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s úgy folytasd a párolást.
Végül keverd össze a húsokat a káposztával (ha kell, sózd), s az egészet jól forrald össze.
A hajdúkáposzta fogyasztható magában vagy burgonya körettel is.
0 hozzászólás