Hajdúkáposzta hozzávalók:

4-6 személyre:

50 dkg füstölt disznóhús

25 dkg füstölt kolbász

75 dkg savanyú káposzta

2 fej vöröshagyma

10 dkg zsiradék

pirospaprika

köménymag

Hajdúkáposzta elkészítése:

Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára.

A másik hagymából egy kis pirospaprikával és zsiradékkal készíts pörköltlevet, s abban párold meg az ujjnyi kockákra vágott füstölthúst.

Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s úgy folytasd a párolást.

Végül keverd össze a húsokat a káposztával (ha kell, sózd), s az egészet jól forrald össze.

A hajdúkáposzta fogyasztható magában vagy burgonya körettel is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc