Húsos galuska hozzávalók:
30 dkg pörkölt
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1.5 bögre liszt (finom)
2 db tojás
4 dl tejföl
1 csomó kapor
só izlés szerint
bors izlés szerint bors (szemes)
Húsos galuska elkészítése:
A szokásos módon pörköltet készítünk. Ebbe belekeverjük a fölszeletelt paradicsomot és a karikára vágott paprikát, majd tíz percig együtt pároljuk.
A lisztből, a tojásokkal, csipet sóval, borssal és az összevagdalt kaporral galuskát készítünk. 30 percig pihentetjük, majd hosszúkás galuskákat szaggatunk belőle.
Egy tűzálló tál aljára először a pörkölttel összekevert galuskát, majd egy sor pörköltet, egy sor galuskát rétegezünk úgy, hogy közben kevés tejföllel is meglocsoljuk.
A tetejét leöntjük tejföllel, sajtot szórunk rá, majd ezt az egészet sütőben átforrósítjuk.
Egyszerű, finom egytálétel.
0 hozzászólás