Húsos galuska hozzávalók:

30 dkg pörkölt

2 db zöldpaprika

2 db paradicsom

1.5 bögre liszt (finom)

2 db tojás

4 dl tejföl

1 csomó kapor

só izlés szerint

bors izlés szerint bors (szemes)

Húsos galuska elkészítése:

A szokásos módon pörköltet készítünk. Ebbe belekeverjük a fölszeletelt paradicsomot és a karikára vágott paprikát, majd tíz percig együtt pároljuk.

A lisztből, a tojásokkal, csipet sóval, borssal és az összevagdalt kaporral galuskát készítünk. 30 percig pihentetjük, majd hosszúkás galuskákat szaggatunk belőle.

Egy tűzálló tál aljára először a pörkölttel összekevert galuskát, majd egy sor pörköltet, egy sor galuskát rétegezünk úgy, hogy közben kevés tejföllel is meglocsoljuk.

A tetejét leöntjük tejföllel, sajtot szórunk rá, majd ezt az egészet sütőben átforrósítjuk.

Egyszerű, finom egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc