Húsos krumplikazal hozzávalók:

4 személyre

80 dkg burgonya

20 dkg sült vagy főtt hús

1 fej vöröshagyma

1-1,5 dl húsleves

vaj

kevés olaj

1 kávéskanál liszt

1 evőkanál zsemlemorzsa

reszelt sajt

Húsos krumplikazal elkészítése:

A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd apróra, vagy daráld le, a hagymát lehelletnyi olajon pirítsd aranysárgára.

Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s simítsd egy kivajazott tűzálló tálba.

A tetejét hintsd meg a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe, s süsd, amíg a teteje meg nem pirul.

A tátalás előtt olvasztott vajjal is meglocsolhatod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc