Húsos-besameles rakott tojás hozzávalók:

4 személyre

8 kemény tojás

20 dkg sült vagy főtt hús

20 dkg gomba

5 dl besamel

diónyi vaj

petrezselyem

zsemlemorzsa

őrölt szerecsendió

őrölt bors

Húsos-besameles rakott tojás elkészítése:

A tojást karikázd fel. A húst daráld meg, és a megtisztított, apróra vágott gombával együtt a vaj felén pirítsd 1-2 percig, majd hagyd kihűlni.

A besamelt ízesítsd szerecsendióval, és keverj bele apróra vágott petrezselymet.

A maradék vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, szórd meg kevés zsemlemorzsával, rakj az aljába egy sor tojást, teríts rá húsos gombát, arra pedig mártást. Úgy rétegezz tovább, hogy a tetejére is mártás jusson.

Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd, míg a teteje megpirul.

Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc