Burgonyalepény hozzávalók:

4 nagy burgonya

1 reszelt vöröshagyma

3 evőkanál liszt

1 nagy tojás

2 evőkanál olaj

só, bors

Burgonyalepény elkészítése:

A meghámozott burgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, és hideg vizet öntünk rá. Félretesszük negyed órára, majd leöntjük róla a vizet, és jól kinyomkodjuk.

Mixertálba tesszük a burgonyát a hagymával és a liszttel, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elmixeljük.

A tojásfehérjét enyhén felverjük, a masszáhot keverjük, majd ebbol az anyagból kis lepényeket formálunk.

Egy órára a hűtőbe rakjuk őket pihenni. Az olaj felét közepes lángra állított serpenyoben felforrósitjuk, a lepények felét kisütjük (mindkét oldalukat 5-5 percig).

Fűszerezzük. Majd az olaj másik felében kisütjük a többi lepényt is.

A burgonyalepény jól megy tejföllel és füstölt hússal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc