Burgonyalepény hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 reszelt vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1 nagy tojás
2 evőkanál olaj
só, bors
Burgonyalepény elkészítése:
A meghámozott burgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, és hideg vizet öntünk rá. Félretesszük negyed órára, majd leöntjük róla a vizet, és jól kinyomkodjuk.
Mixertálba tesszük a burgonyát a hagymával és a liszttel, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elmixeljük.
A tojásfehérjét enyhén felverjük, a masszáhot keverjük, majd ebbol az anyagból kis lepényeket formálunk.
Egy órára a hűtőbe rakjuk őket pihenni. Az olaj felét közepes lángra állított serpenyoben felforrósitjuk, a lepények felét kisütjük (mindkét oldalukat 5-5 percig).
Fűszerezzük. Majd az olaj másik felében kisütjük a többi lepényt is.
A burgonyalepény jól megy tejföllel és füstölt hússal.
0 hozzászólás