Teleky káposzta hozzávalók:

4-5 személyre

40 dkg sertésborda

1 kg savanyú káposzta

15 dkg kolozsvári szalonna

20 dkg füstölt hús

20 dkg lángolt kolbász

10 dkg rizs

3 dkg vaj

2 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

1 csomó kapor

1 dl olaj

1 kanálnyi liszt

borsikafű

bors

Teleky káposzta elkészítése:

A káposztát feltesszük főni a szalonnával, füstölt hússal, és az apróra vágott hagymával. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi. A rizst egy kevés vajban megpirítjuk. A sertésbordát megsózzuk, és a kolbásszal együtt 4-4 darabra vágjuk.

A bordákat és a kolbászokat forró olajban hirtelen megsütjük. A megpuhult szalonnát és a füstölt húst kivesszük a káposztából. A káposztát liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, beletesszük a rizst és nagy lángon 30 percig forraljuk tovább, hogy a rizs megpuhuljon.

Tálaláskor a káposztát a tál közepére halmozzuk, ráhelyezzük a felszeletelt húsokat, pecsenye zsírral meglocsoljuk, és a sütőben jól átforrósítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc