Csirkehúsos egytál hozzávalók:

2 személyre

30 dkg csirkemell

1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika

15 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1,25 dl fehérbor

1 evőkanál szójaszósz

1 kiskanál só

1/4 kiskanál bors

1 kiskanál töröttpaprika

1 doboz konzervkukorica (280 g)

4 evőkanál tejszín

Csirkehúsos egytál elkészítése:

A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra.

Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk.

Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk.

Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt, és együtt főzzük.

Ízesítjük és tálaljuk.

Vajon forgatott rizs vagy baguette illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc