Brazil csirke hozzávalók:
1 db 1,5 kg-os csirke
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt koriander
1 citrom leve
1 kiskanál chilipor
1 evőkanál méz
10 dkg kesudió (vagy földimogyoró)
1 evőkanál cukor
1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve)
1 citrom leve
2 dl tyúkhúsleves kockából
2 gerezd fokhagyma
1 csipet petrezselyemzöld
1 db chilipaprika
1 fej kisebb vöröshagyma
20 dkg sampinyon
20 dkg paradicsom
20 dkg mini kukorica
1 evőkanál kókusztej
Brazil csirke elkészítése:
Vágja négyfelé a csirkét. A fokhagymát nyomja szét, majd keverje össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel.
Helyezze a csirkedarabokat egy tálba, és borítsa be az elozoleg elkészített páccal. Legalább négy órát hagyja állni,de idonként forgassa meg. Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütőjét állítsa a 2. fokozatra).
Kaparja le a pácot a csirkedarabokról, ezután kenje be mézzel.
A tálat helyezze a sütő középső rácsára – 30-40 percig süsse a húst.
Míg a hús sül, turmixolja össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adja hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Melegítse fel.
Nyomja át a fokhagymát, a petrezselymet mossa meg, vágja apróra, mindkettőt keverje a mártáshoz. A chilipaprikát karikázza fel, és csak tálaláskor szórja a tányérra.
A vegyeszöldség-körethez vágja apróra a hagymát, szeletelje fel a gombát és a paradicsomot. A serpenyőben felmelegített kókusztejben párolja meg a hagymát.
Keverje hozzá a gombát és a kukoricát, majd párolja még 4 percig.
Végül adja hozzá a paradicsomszeleteket, forrósítsa össze, és máris kész.
A megsült húsokat helyezze egy-egy tányérra, öntse köréjük a mártást, ízlésesen helyezze mellé a köretet.
Citromkarikákkal díszítse.
0 hozzászólás