Currys csirkemáj hozzávalók:
2 dl csirkehús leves (lehet kockából is)
1 teáskanál étkezési keményítő
1 teáskanál currypor
1 teáskanál só
1 teáskanál szárított pirospaprika-pehely
2 tk olaj
30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 közepes fej hagyma
1 cső csípos zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
Currys csirkemáj elkészítése:
Keverjük a húsleveshez az étkezési keményítőt, a curryport, a sót és a pirospaprika-pelyhet. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a darabokra vágott csirkemájat, a finomra vágott hagymát, a vékonyra szeletelt csípős paprikát és a zúzott fokhagymát.
Pirítsuk addig, amíg a máj már nem véres, majd öntsük hozzá a fűszeres húslevest, jól fozzük be.
Currys párolt rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás