Habcsillagok és -szívek hozzávalók:

3 tojásfehérje

21 dkg porcukor

ecet

Habcsillagok és -szívek elkészítése:

A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és pár csepp ecetet. Gőz fölött addig verjük, amíg a habverőn hegyes formában lóg, illetve a habverő nyoma megmarad a habban.

Csillagos csővel ellátott nyomózsákba tesszük. A sütőlapot sütőpapírral béleljük és a habot csillag, illetve szív formában a papírra nyomjuk. Langyos sütőben alaposan megszárítjuk.

Az elkészült desszert csillagokat és szíveket karácsonyfadísznek is használhatjuk.

De ne fojtsuk vissza az ihletet, készíthetünk bármit: csibéket, csirkéket, barikat stb.

Ne felejtsük el azt sem hogy a habot lehet ízesiteni mással is: csoki, rum, vanília stb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc