Habcsillagok és -szívek hozzávalók:
3 tojásfehérje
21 dkg porcukor
ecet
Habcsillagok és -szívek elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és pár csepp ecetet. Gőz fölött addig verjük, amíg a habverőn hegyes formában lóg, illetve a habverő nyoma megmarad a habban.
Csillagos csővel ellátott nyomózsákba tesszük. A sütőlapot sütőpapírral béleljük és a habot csillag, illetve szív formában a papírra nyomjuk. Langyos sütőben alaposan megszárítjuk.
Az elkészült desszert csillagokat és szíveket karácsonyfadísznek is használhatjuk.
De ne fojtsuk vissza az ihletet, készíthetünk bármit: csibéket, csirkéket, barikat stb.
Ne felejtsük el azt sem hogy a habot lehet ízesiteni mással is: csoki, rum, vanília stb.
0 hozzászólás