Rakott puliszka hozzávalók:

1 kg puliszka

liszt

1/2 kg juhtúró

füstölt szalonna

savanyú káposzta

zsír

Rakott puliszka elkészítése:

A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, majd szedjük ki a zsírjából, s tegyük félre. Forraljunk fel 2,5-3 liter sós vizet, s kis adagokban – folyamatos keverés mellett – szitáljuk bele a puliszkalisztet. Ha az összes dara benne van (s közben sikerült csomómentesre is keverni), hagyjuk még egy percig a tűzön, majd tegyük félre, s legalább egy fél órát pihentessük.

Egy tepsit kenj ki zsírral, s az aljába terítsünk el egy réteg puliszkát, arra szórjunk sült szalonnakockákat, majd (jól kinyomkodott) savanyú káposztát, ekkor megint jöhet egy réteg puliszka, azt kenjük meg juhtúróval, majd puliszkával folytatva kezdhetjük elölről a rétegezést. Zárásnak puliszkát használjunk. Tegyük előmelegített sütőbe, s jól süssük át.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc