Szaftos rostélyos hozzávalók:
4 személyre
60 dkg rostélyos
70 dkg burgonya
3 közepes hagyma
2 közepes zöldpaprika
1 közepes paradicsom
8 dkg zsír
1,5 dkg pirospaprika
fokhagyma
köménymag
petrezselyem
liszt
só
Szaftos rostélyos elkészítése:
A felszeletelt rostélyost klopfold ki és elősütés után terítsd egy lábas aljába. Az elősütésből visszamaradt zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágot hagymát, majd a tűzről lehúzva keverd bele a pirospaprikát és öntsd fel 1 dl vízzel.
Ezt a hagymás-paprikás lét öntsd a rostélyosra, tegyél még bele apróra vágott fokhagymát, köménymagot, sót és fedő alatt párold a húst. Közben add hozzá a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot is.
Amikor a hús már majdnem puha, a szeleteket halmozd az edény egyik sarkába, s a felszabaduló helyre tedd a hosszúkás cikkekre vágott, meghámozott krumplit.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy az a burgonyát majdnem ellepje, majd sózd meg és az egészet párold puhára. A tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel díszítsd.A paradicsom és a paprika 4-5 evőkanál lecsóval is pótolható.
0 hozzászólás