Szaftos rostélyos hozzávalók:

4 személyre

60 dkg rostélyos

70 dkg burgonya

3 közepes hagyma

2 közepes zöldpaprika

1 közepes paradicsom

8 dkg zsír

1,5 dkg pirospaprika

fokhagyma

köménymag

petrezselyem

liszt

Szaftos rostélyos elkészítése:

A felszeletelt rostélyost klopfold ki és elősütés után terítsd egy lábas aljába. Az elősütésből visszamaradt zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágot hagymát, majd a tűzről lehúzva keverd bele a pirospaprikát és öntsd fel 1 dl vízzel.

Ezt a hagymás-paprikás lét öntsd a rostélyosra, tegyél még bele apróra vágott fokhagymát, köménymagot, sót és fedő alatt párold a húst. Közben add hozzá a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot is.

Amikor a hús már majdnem puha, a szeleteket halmozd az edény egyik sarkába, s a felszabaduló helyre tedd a hosszúkás cikkekre vágott, meghámozott krumplit.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy az a burgonyát majdnem ellepje, majd sózd meg és az egészet párold puhára. A tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel díszítsd.A paradicsom és a paprika 4-5 evőkanál lecsóval is pótolható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc