Sonkás-sajtos karfiol hozzávalók:

4 személyre:

1 kg karfiol

1,5 dl húsleves kockából

15 dkg nyers füstölt sonka

15 dkg ementáli sajt

1 evőkanányi citromlé

1 evőkanálnyi mustár

diónyi vaj

őrölt szerecsendió

Sonkás-sajtos karfiol elkészítése:

A sóval, citromlével és szerecsendióval ízesített húslevesben párold puhára a rózsáira bontott karfiolt. Csepegtesd le, s tedd egy kivajazott tűzálló tál aljába.

A sonkaszeleteket kend meg vékonyan mustárral, s fektesd a karfiolra, majd az egészet fedd be vékony sajtszeletekkel.

Előmelegített sütőben, közepes tűznél addig süsd, míg meg nem pirul a teteje.

Mélyhűtött karfiolból is jó lehet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc