Spagetti carbonara hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg spagetti

25 dkg gépsonka

4 dl tej

2 púpozott evőkanál liszt

4 dkg margarin

5 dkg parmezánsajt

szerecsendió

Spagetti carbonara elkészítése:

A tésztát főzd ki. Közben a gépsonkát vágd keskeny csíkokra és készítsd el a sajtmártást. A felolvasztott margarinnal csinálj világos rántást, majd a tűzről levéve lassan öntsd fel a forró tejjel, s keverd simára.

Sózd, tegyél bele őrölt szerecsendiót, majd a tűzre visszatéve lassan főzd, amíg be nem sűrűsödik.

Közben add hozzá a reszelt sajtot és a sonkát is.

Amikor kész, a mártást öntsd a forró tésztára és jól keverd össze.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc