Spárgás pulykamell hozzávalók:

50 dkg pulykamell

50 dkg tisztított spárga

1 tyúkhúsleveskocka

5 dl víz

1-1,5 dl tejszín

2 kiskanál liszt

1 nagy csokor petrezselyemzöld

bors

vaj

olaj

Spárgás pulykamell elkészítése:

A pulykamellet csíkokra vágjuk, a spárgát feldaraboljuk. Egy magasabb falú serpenyőben olajat és vajat hevítünk vegyesen.

Rádobjuk a húst, kevés borsot tekerünk rá és erős tűzön pirítjuk. Amikor már kicsit megpirult, rászórjuk a spárgát is, kicsit megsózzuk és fedő alatt, egy kis ideig együtt pároljuk a hússal.

Ezután rámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöld felét, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.

Közben simára keverjük a tejszínt a liszttel és ezzel sűrítjük be a „ragut”. A végén még sóval, borssal utánaízesítjük, megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.

Köretnek rizst tálalunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc