Sült makaróni (Timpana) hozzávalók:
75 dkg vajas tészta
75 dkg makarónitészta
50 dkg darált hús
1,2 dl csirkemáj
2 dl hámozott paradicsom
1,2 dl aprított hagyma
0,6 dl reszelt sajt
0,6 dl paradicsompüré
1,2 dl víz
2 keményre főtt tojás
4 tojás
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
Sült makaróni (Timpana) elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg. Tegyük hozzá a húst és a májat, főzzük puhára. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét is, főzzük néhány percig.
Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul.
Főzzük meg a makarónit, csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk darabokra a kemény tojásokat. Mindent keverjünk össze, és ízesítsük.
A vajas tészta felét fektessük egy kivajazott sütőformába, töltsük rá a szószos tésztát, majd a tetejére a maradék vajas tésztát.
Kenjük meg tojással. Forró sütőben, közepes lángon süssük meg.
0 hozzászólás