Sült makaróni (Timpana) hozzávalók:

75 dkg vajas tészta

75 dkg makarónitészta

50 dkg darált hús

1,2 dl csirkemáj

2 dl hámozott paradicsom

1,2 dl aprított hagyma

0,6 dl reszelt sajt

0,6 dl paradicsompüré

1,2 dl víz

2 keményre főtt tojás

4 tojás

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj

bors

Sült makaróni (Timpana) elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg. Tegyük hozzá a húst és a májat, főzzük puhára. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét is, főzzük néhány percig.

Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul.

Főzzük meg a makarónit, csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk darabokra a kemény tojásokat. Mindent keverjünk össze, és ízesítsük.

A vajas tészta felét fektessük egy kivajazott sütőformába, töltsük rá a szószos tésztát, majd a tetejére a maradék vajas tésztát.

Kenjük meg tojással. Forró sütőben, közepes lángon süssük meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc