Székelygulyás hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg combból készült sertéspörkölt

80 dkg savanyú káposzta

2 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

köménymag

babérlevél

Székelygulyás elkészítése:

A káposztát kevés sós vízben a babérlevéllel párold puhára. (Ha túl sok leve marad, szűrd le.) A pörkölt levébe főzd bele az összetört fokhagymát és a csipetnyi köménymagot, add hozzá a tejfölt és még egyszer forrald össze.

A pörköltet keverd a káposztához, és forrald még vagy 10 percig. (A babért dobd ki.)

A gulyást paprika és paradicsomszeletekkel díszítve, forrón tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc