Joghurtos almatorta hozzávalók:
1 pohár joghurt
1 dl étolaj
3 dl cukor
4 dl liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
alma
kupica rum
citromlé
Joghurtos almatorta elkészítése:
Az almatorta elkészítéséhez a tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat.
Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra.
Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük.
A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.
0 hozzászólás