Fasírtocskák gombás bormártásban hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg darált hús
1 szikkadt zsemle
1 kis fej hagyma
10 dkg póréhagyma
10 dkg sárgarépa
40 dkg sampinyon gomba
1 csokor petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
2 csipet szárított kakukkfű
1 csipet majoranna vagy oregano
1 tojás
só, bors
1 evőkanál margarin
2 evőkanál olaj
2 dkg finomliszt
2,5 dl száraz fehérbor
1 zöldségleveskocka
1 dl tejszín
Fasírtocskák gombás bormártásban elkészítése:
Áztasd be a zsemlét langyos vízbe.
Tisztítjuk meg a zöldségeket, vágd a hagymát apró kockákra, a pórét és a sárgarépát karikákra, a gombát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig finomra.
Add a darált húshoz a kinyomkodott zsemlét, az áttört fokhagymát, a petrezselyem felét, a hagymát, a kakukkfüvet, majorannát, tojást, ízlés szerint sót, borsot, dolgozd össze, majd formálj belőle 20-24 kis gombócot.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a margarint és az olajat. Tedd bele a fasírtocskákat, süsd aranybarnára, majd szedd ki őket tányérra.
A serpenyőbe dobd bele a pórét, sárgarépát és a gombát, majd pirítsd 4-5 percig.
Szórd meg a liszttel, öntsd fel 2,5 dl vízzel és a borral, tördeld bele a leveskockát, és főzd fedő alatt 5-6 percig. Add hozzá a tejszínt, tedd bele a fasírtocskákat, forrald össze, végül szórd meg a maradék petrezselyemmel.
0 hozzászólás