Húsvéti kalácskoszorú hozzávalók:

50 dkg liszt

5 dkg puha vaj vagy margarin

5 dkg cukor

1 tojás

1 csipet só

1 citrom reszelt héja

1/4 l tej

Húsvéti kalácskoszorú elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a sót, a citrom reszelt héját és a langyos tejet. Az összes hozzávalót a tálban összegyúrjuk és elektromos géppel kb. 3 percig erősen összedagasztjuk.

Ha a tészta most még túl puha, ragadós és a tálból nem lehet kiszedni még 1-2 evőkanál lisztet kell beledagasztani. A tésztát a tálból kiszedjük egy sima felületre és fóliával letakarva meleg helyen hagyjuk, míg duplájára nem kel (30-45 percig).

Azután a tésztát liszttel beszórt munkafelületre tesszük, 3 azonos hosszú rúddá formáljuk és ezeket copfba fonjuk. A copfot egy kizsírozott tepsibe koszorú formában berakjuk. Az koszorú összedolgozását tésztadíszítménnyel letakarhatjuk.

A kalács tetejét felvert tojással bekenjük, manduladarabokkal beszórjuk.

180 fokon kb. 30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc