Tojásos nokedli hozzávalók:

galuska

tojás

olaj

Tojásos nokedli elkészítése:

Egy tágas edényben melegíts kevés olajat, tedd bele a frissen kifőtt galuskát, s gondosan átforgatva forrósítsd fel. Egy serpenyőbe, ugyancsak felhevített olajra, öntsd a megsózott, elhabart tojásokat, s abban kevergesd, míg körülbelül a harmada már megkocsonyásodik.

Ekkor a tojást borítsd a galuskára, s keverd át néhányszor, míg egyenletesen rá nem sül.

A tojásos nokedlit elsősorban a túlsütéssel lehet elrontani, mert attól kiszárad. Jobb korábban levenni a tűzről, mert a tojás még azt követően is tovább szilárdul az étel hőjétől.

A tojásos nokedli friss fejes salátával egytálételnek is kitűnő.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc