Háziasszony remeke hozzávalók:

2 tojássárga

18 dkg margarin

12 dkg porcukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 csomag sütőpor

40 dkg liszt

lekvár

egy kevés tejföl

dió

Háziasszony remeke elkészítése:

A tojássárgákat a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és a héját, majd a sütőporral elkevert lisztet, esetleg kevés tejfölt is gyúrhatunk bele.

Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, lekvárral megkenjük, és 10 dkg darált dióval megszórjuk.

A tésztába gyúrhatunk a lekvarhoz megfelelő gyümölcsöket is.

A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc