Habos meggyes hozzávalók:

35 dkg liszt

4 tojássárga

20 dkg margarin

1 kicsi kocka élesztő

25 dkg cukor

1 dl tej

Habos meggyes elkészítése:

Az élesztőt a tejjel felfuttatom, majd a liszttel, tojássárgával és a margarinnal finom tésztát gyúrok belőle.

Kivajazott tepsipe kelesztem 1 órát, majd a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verek.

Ráteszem a már megkelt tészta tetejére és erre teszem a megmosott, leitatott meggyet.

Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.

Meggy helyett lehet bármilyen más idénygyümölcsöt használni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc