Túrós krumpli hozzávalók:

10 dkg bacon

50 dkg burgonya

10 dkg túró

10 dkg csuszatészta

3 db tojás

2 dl tejföl

bors

kapor

szerecsendió

Túrós krumpli elkészítése:

A burgonyát lereszeljük, enyhén sós vízzel leforrázzuk. A tésztát kifőzzük, hideg vízzel lehűtjük. A túrót áttörjük. A három tojás sárgáját a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az alapanyagokat összekeverjük, a tojáshabbal lazítjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszalonnával, s óvatosan beleöntjük a tölteléket.

Egy tepsibe kevés vizet töltünk, abba állítjuk az őzgerincformát, majd 180°C-os sütőben mintegy 40 percig sütjük. Mikor megsült, tálra borítjuk, és óvatosan szeleteljük. Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc