Túrós krumpli hozzávalók:
10 dkg bacon
50 dkg burgonya
10 dkg túró
10 dkg csuszatészta
3 db tojás
2 dl tejföl
só
bors
kapor
szerecsendió
Túrós krumpli elkészítése:
A burgonyát lereszeljük, enyhén sós vízzel leforrázzuk. A tésztát kifőzzük, hideg vízzel lehűtjük. A túrót áttörjük. A három tojás sárgáját a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az alapanyagokat összekeverjük, a tojáshabbal lazítjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszalonnával, s óvatosan beleöntjük a tölteléket.
Egy tepsibe kevés vizet töltünk, abba állítjuk az őzgerincformát, majd 180°C-os sütőben mintegy 40 percig sütjük. Mikor megsült, tálra borítjuk, és óvatosan szeleteljük. Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.
0 hozzászólás