Banánropogós hozzávalók:

2 érett banán

1 tojás

15-20 dkg liszt

1 dl tej

1 evőkanál cukor

2 evőkanál citromlé

1 csapott teáskanál sütőpor

csipetnyi só

olaj a sütéshez

a tetejére kevés porcukor

Banánropogós elkészítése:

A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé sűrűbb legyen.

Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütőport, végül beledolgozzuk a citromos banánt, és még 2 evőkanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bő olajat forrósítunk. Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük.

A tésztamassza sülés közben nagyra nő. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. (Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc