Poharas ananászkrém hozzávalók:
20 pohár krémhez:
10 dkg vaníliás pudingpor
6 tojás
1 liter tej
30 dkg kristálycukor
4 dkg vaníliás cukor
20 dkg kockacukor
8 dl tejszín
1 doboz darabos ananászkonzerv
1/2 dl triple sec
2 dkg tortadara
10 Roletti vagy babapiskóta
Poharas ananászkrém elkészítése:
A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta sűrűségű péppé keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük.
A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk.
Az ananászt leszűrjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával, és az egészet sűrű péppé fozzük.
A főzés végén hozzáadom a tojásfehérjéből vert habot.
Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos vaníliakrémet.
Hűtőben jól kihűtöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdítő édesség.
0 hozzászólás