Poharas ananászkrém hozzávalók:

20 pohár krémhez:

10 dkg vaníliás pudingpor

6 tojás

1 liter tej

30 dkg kristálycukor

4 dkg vaníliás cukor

20 dkg kockacukor

8 dl tejszín

1 doboz darabos ananászkonzerv

1/2 dl triple sec

2 dkg tortadara

10 Roletti vagy babapiskóta

Poharas ananászkrém elkészítése:

A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta sűrűségű péppé keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük.

A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk.

Az ananászt leszűrjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával, és az egészet sűrű péppé fozzük.

A főzés végén hozzáadom a tojásfehérjéből vert habot.

Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos vaníliakrémet.

Hűtőben jól kihűtöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdítő édesség.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc