Gyümölcsös torta hozzávalók:
4 tojásból piskóta
2,5 dl tej
2 tojás sárgája
5 evőkanál kristálycukor
2 dkg vaníliás cukor
1,5 dl víz
2 evőkanál zselatin
2 pohár tejszín
gyümölcs ízlés szerint
Gyümölcsös torta elkészítése:
4 tojásból piskótát sütünk, visszatesszük a tortaformába (nem jó a tortakarima, amit pl. a németeknél is lehet kapni, mert a krém szétnyomja), gyümölccsel kirakjuk. 2,5 dl tejbe belekeverjük 2 tojás sárgáját, 5 evőkanál kristálycukrot, 2 dkg vaníliás cukrot és felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni.
1,5 dl vízben felolvasztunk 2 evőkanál zselatint, és felfőzzük. 2 pohár tejszínből kemény habot verünk. A tojásos masszába keverjük a zselatint, majd a tejszínhabot, és a tortalapra öntjük.
Hűtőbe tesszük, és megdermesztjük.
0 hozzászólás