Hajában sült krumplihajók hozzávalók:

6-8 db közepes nagyságú burgonya

10 dkg sonka

10 dkg reszelt trappista sajt

5-10 dkg cheddar sajt

1 dl tejföl

1 csokor metélőhagyma vagy néhány rózsa brokkoli

Hajában sült krumplihajók elkészítése:

A burgonyákat gondosan megmossuk, és sütőben addig sütjük, míg a közepük is átpuhul.

A megsült krumplikat hosszában félbevágjuk, közepüket óvatosan kikaparjuk.

A kikapart burgonyát villával összetörjük.

Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a reszelt sajtot és a tejfölt.

Apróra vágott metélőhagymát, vagy brokkolit adunk hozzá és az egészet jól összekeverjük.

A masszát visszatöltjük a burgonyákba.

Visszatesszük a sütobe és még néhány percig sütjük, hogy a töltelék is átmelegedjen.

A sütőből kivéve tetejükre cheddar sajtot teszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc