Hajában sült krumplihajók hozzávalók:
6-8 db közepes nagyságú burgonya
10 dkg sonka
10 dkg reszelt trappista sajt
5-10 dkg cheddar sajt
1 dl tejföl
1 csokor metélőhagyma vagy néhány rózsa brokkoli
Hajában sült krumplihajók elkészítése:
A burgonyákat gondosan megmossuk, és sütőben addig sütjük, míg a közepük is átpuhul.
A megsült krumplikat hosszában félbevágjuk, közepüket óvatosan kikaparjuk.
A kikapart burgonyát villával összetörjük.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a reszelt sajtot és a tejfölt.
Apróra vágott metélőhagymát, vagy brokkolit adunk hozzá és az egészet jól összekeverjük.
A masszát visszatöltjük a burgonyákba.
Visszatesszük a sütobe és még néhány percig sütjük, hogy a töltelék is átmelegedjen.
A sütőből kivéve tetejükre cheddar sajtot teszünk.
0 hozzászólás