Györkönyi szelet hozzávalók:

Tészta

23 dkg liszt

6 dkg margarin

1 tojás

1 kiskanál szódabikarbóna

1 dkg szalakáli

10 dkg porcukor

1 csipet vaníliás cukor

1 evőkanál holland kakaó

1 dl tejföl

Piskóta

6 tojás

3 evőkanál meleg víz

9 evőkanál cukor

9 evőkanál félfogós liszt

1 csipet vaníliás cukor

2 evőkanál darált dió

1 csipet sütőpor

Krém

1 l tej

2 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

csokimáz

pirított dió

Györkönyi szelet elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 darab lapot sütünk belőle.

A piskóta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

A sütemény kenési sorrendje a következő: 1 barna lap, krém, piskóta, krém, 1 barna lap.

Végül a tetejét bekenjük csokimázzal és pirított, darabolt diót szórunk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc