Györkönyi szelet hozzávalók:
Tészta
23 dkg liszt
6 dkg margarin
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
1 dkg szalakáli
10 dkg porcukor
1 csipet vaníliás cukor
1 evőkanál holland kakaó
1 dl tejföl
Piskóta
6 tojás
3 evőkanál meleg víz
9 evőkanál cukor
9 evőkanál félfogós liszt
1 csipet vaníliás cukor
2 evőkanál darált dió
1 csipet sütőpor
Krém
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
csokimáz
pirított dió
Györkönyi szelet elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 darab lapot sütünk belőle.
A piskóta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A sütemény kenési sorrendje a következő: 1 barna lap, krém, piskóta, krém, 1 barna lap.
Végül a tetejét bekenjük csokimázzal és pirított, darabolt diót szórunk rá.
0 hozzászólás