Krémes palacsinta hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
5 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja és leve
ízlés szerint porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
2 dl kefir
1 tojás
1 mokkáskanál só
a tűzálló tálhoz kevés vaj
8 db szokásos módon megsütött palacsinta
Krémes palacsinta elkészítése:
A tehéntúrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a sóval és annyi porcukorral (vagy édesítőszerrel), hogy kellemesen édes, de ne túl édes krémmé váljon.
A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük. A túrókrémet megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a mazsolát, a másik felét félretesszük. A palacsintákat egyenként megkenjük a mazsolás túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott ovális alakú tálba fektetjük, jó szorosan egymás mellé. (Ha nincs nagy tálunk, akkor két kisebbe tegyünk 4-4 palacsintát.)
A túrókrém másik felét a turmixgép poharába öntjük a kefirrel és a tojással. Kevés porcukorral (vagy édesítővel) kissé pikánsra ízesítjük. A tálba rakott palacsintákat leöntjük a folyékony öntettel, majd előmelegített, forró sütőbe toljuk.
Annyi ideig pirítjuk, amíg egybefüggő réteg sül a palacsinták tetejére.
0 hozzászólás