Oregánós szaftos hús hozzávalók:
0,5 kg hús (bármilyen csontnélküli hús)
5 evőkanál étolaj
1 csomag morzsolt oregánó
0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér
0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál kristálycukor
0,5 dl citromlé
2 dl tejföl vagy tejszín
1 evőkanál lisztsó
1 evőkanál mustár
Oregánós szaftos hús elkészítése:
Az ujjnyi csíkokra vágott húst az étolajon zsírjára sütjük.
Utána felöntjük 2-3 dl vízzel, beleszórjuk az oregánót, gyömbért, szerecsendiót, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Még mielőtt kész lenne, rászórjuk a piros paprikát.
A lisztet kevés vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, citromlevet, cukrot és végül a tejfölt vagy a tejszínt, jól elkeverjük és utána állandó keverés mellett a húshoz öntjük (ezzel csak addig kell főzni, amíg egy kicsit besűrűsödik, vagyis kb. 1-2 percig).
0 hozzászólás