Csülök sörös bundában hozzávalók:
1 db csülök
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 dl sör
4 evőkanál finom liszt
1 olaj
Csülök sörös bundában elkészítése:
A csülköt alaposan megtisztítjuk és megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük és 1,5 dl sós vízben kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Levét lecsurgatjuk, langyosra kihűtjük.
A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk. A csülköt két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a fokhagymát. Sűrű palacsintatészta-masszát kell kapnunk. Ha nem elég sűrű, kevés liszttel sűríthetjük.
A masszában megforgatjuk a csülökhús-csíkokat, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és melegen tartjuk.
Tartármártást, vegyes, párolt zöldséget vagy krumplipürét kínálunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 579 kcal
0 hozzászólás