Csülök sörös bundában hozzávalók:

1 db csülök

1 gerezd fokhagyma

1 db tojás

2 dl sör

4 evőkanál finom liszt

1 olaj

Csülök sörös bundában elkészítése:

A csülköt alaposan megtisztítjuk és megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük és 1,5 dl sós vízben kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Levét lecsurgatjuk, langyosra kihűtjük.

A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk. A csülköt két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a fokhagymát. Sűrű palacsintatészta-masszát kell kapnunk. Ha nem elég sűrű, kevés liszttel sűríthetjük.

A masszában megforgatjuk a csülökhús-csíkokat, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és melegen tartjuk.

Tartármártást, vegyes, párolt zöldséget vagy krumplipürét kínálunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva

1 adag: 579 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc