Francia almatorta hozzávalók:

7,5 dkg puha vaj

15 dkg cukor

2 evőkanál vaníliás cukor

csipet só

4 tojás

10 dkg liszt

5 dkg étkezési keményítő

1 teáskanál sütőpor

75 dkg savanykás alma

1,5 dl tejföl

1 evőkanál porcukor

Francia almatorta elkészítése:

A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve, tésztává gyúrjuk.

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket.

A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt torta külsejét meghintjük porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc