Gyümölcsös fagylaltkehely hozzávalók:

30 dkg málna

2 szelet ananász

4 fél őszibarack

6 evőkanál málnalikőr

1/2 liter vaníliafagylalt

2 dl tejszínhab

1 csomag vaníliáscukor

6 evőkanál tojáslikőr

Gyümölcsös fagylaltkehely elkészítése:

Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le.

A poharakat hűtsük kb. öt percig a fagyasztóban.

A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel.

A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük le.

A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre.

Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc