Gyömbéres kalács hozzávalók:

10 dkg vaj

2 kiskanál őrölt fahéj

1 kiskanál őrölt szegfűszeg

1 kiskanál őrölt gyömbér

1 kiskanál reszelt narancshéj

25 dkg porcukor

3 tojássárgája

2 dl tejföl

3 tojásfehérje

30-35 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

Gyömbéres kalács elkészítése:

A vajat összekeverjük a fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal. Ebbe a masszába belekeverjük a már összekevert porcukrot és tojássárgát.

Ezek után a tejfölt is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habját is belekeverjük a masszába.

Végül kanalanként hozzáadjuk a masszához a már összekevert réteslisztet és sütőport.

Kb. 200 fokon készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc