Gyömbéres kalács hozzávalók:
10 dkg vaj
2 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál reszelt narancshéj
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 dl tejföl
3 tojásfehérje
30-35 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
Gyömbéres kalács elkészítése:
A vajat összekeverjük a fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal. Ebbe a masszába belekeverjük a már összekevert porcukrot és tojássárgát.
Ezek után a tejfölt is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habját is belekeverjük a masszába.
Végül kanalanként hozzáadjuk a masszához a már összekevert réteslisztet és sütőport.
Kb. 200 fokon készre sütjük.
0 hozzászólás