Gyors almatorta hozzávalók:

8 dkg vaj

néhány alma (minimum két darab)

2 tojás

14 dkg cukor

15 dkg liszt

Gyors almatorta elkészítése:

Az almatorta elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez.

A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 5 dkg lisztet, a lehűlt olvasztott vajat, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket.

Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején legyező alakban elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc